TIC & media

The Independence Company (TIC) gaat samenwerking aan met Ocean, audit, risk & compliance adviseurs (juli 2013)

The Independence Company (TIC)  gaat samenwerking aan met Ocean, audit, risk & compliance adviseurs (juli 2013)

Met ingang van 1 augustus 2013 gaat TIC een samenwerking aan met Ocean, audit, risk & compliance adviseurs, gevestigd in Den Haag. De drijvende krachten achter Ocean, Hans Verloop RA en drs. Deniz Yilmaz RA vinden, net als de directie van TIC (Jacob Kienstra RA, drs. Eltjo Drent RA en Ben van de Streek), dat samenwerking de slagkracht van beide organisaties verder zal versterken. Het geloof in dezelfde kernwaarden maakte de beslissing alleen maar eenvoudiger. Mede daarom is er ook overeenkomst in het profiel van de betrokken professionals.

The Independence Company (TIC) heeft opdrachtgevers door heel Nederland veel te bieden. Ook in deze tijd. Want onze boodschap, Big 4-kwaliteit tegen een niet meer dan redelijke prijs,  is juist nu voor opdrachtgevers aantrekkelijker is dan ooit. Daarom werken we er continu aan om onze klanten en relaties duidelijk te maken wat TIC voor hen kan betekenen.

De uitbreiding van de acquisitiekracht laat zien dat TIC voortdurend het collectief versterkt. Dit staat volledig ten dienste van de bij TIC aangesloten professionals. 

Aan Verloop en Yilmaz werd gevraagd waarom zij hebben gekozen om via TIC de markt te bewerken.

Verloop: ‘We hebben in de markt gemerkt dat TIC een sterke reputatie heeft opgebouwd als merk en als het gaat om kwaliteit van haar professionals. Bovendien wordt de dienstverlening door klanten als professioneel ervaren. Dit biedt ons de beste voorwaarden om succesvol te zijn.‘

 

Yilmaz: ‘Een van de sterke punten van TIC is dat zij een behoorlijke groep aan hoogwaardige professionals aan zich bindt. Dat maakt voor ons de marktbewerking een stuk makkelijker. Want opdrachtgevers vragen vaak: ‘met welke professionals krijg ik te maken als ik TIC inhuur?’ Daarbij hebben we gemerkt  de organisatie achter die professionals van een kwaliteitsniveau is, wat we gewend waren.’

Commercieel directeur Jacob Kienstra is ook bijzonder verheugd: ‘Met de komst van Hans en Deniz kunnen wij nog meer en nog beter de markt bestormen. Wij zullen potentiële opdrachtgevers overtuigen van onze kennis en expertise.  Met name onze compleet onafhankelijke positie in de markt wordt door opdrachtgevers omarmd. Wij hebben de oplossing gecreëerd voor de hedendaagse perikelen in de accountancy.

Natuurlijk valt er meer te vertellen over wat TIC kan betekenen voor opdrachtgevers dan de ruimte hier toelaat. Wilt u meer weten over onze werkwijze en kennis?  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jacob Kienstra RA op 038 3374525, 06 43378504 of via jkienstra@tic.nl.

Klik hier voor het offciële persbericht.

TIC Webinar 23 mei a.s. 19:00- 20:00 uur over onmogelijke positie controlerend accountant

TIC Webinar 23 mei a.s. 19:00- 20:00 uur over onmogelijke positie controlerend accountant

The Independence Company draagt met regelmaat bij aan een constructieve discussie over de toekomst van accountancy. Daarom organiseren we op 23 mei aanstaande tussen 19:00 en 20: 00 uur een online discussie. Thema is dan dat de controlerend accountant tegenwoordig onmogelijk kan voldoen aan zijn maatschappelijke plicht. Er is een relatie tussen budgetdruk, meer regels, toename tariefdruk & fouten. Of toch niet? Kan er beter gecontroleerd worden ondanks budgetdruk? En zo ja, hoe?

Verhalen over accountants vullen de laatste tijd vaak de kolommen van FD, landelijke dagbladen en vakbladen. Zelfs de TV heeft de accountant gevonden als interessant onderwerp. Zo besteedde actualiteitenprogramma Nieuwsuur onlangs enkele dagen achter elkaar aandacht aan ons vak, naar aanleiding van een zeer kritisch AFM-rapport over de kwaliteit van onderzochte kantoren. De accountancy staat onder druk. Maar wordt er wel goed gekeken naar hoe dat komt? Kan de controlerend accountant anno nu zijn maatschappelijke plicht wel vervullen zoals dat hoort? En zo nee, hoe komt dat? En wat valt er aan te doen?

Dat zijn de thema’s die we willen raken tijdens dit webinar. 

Sprekers zijn:

drs. Jan de Rooy RA 

Jan is een initiatiefnemer van The Independence Company, een franchiseformule voor Big4 RA’s, opgezet door voormalig Big4 RA’s. Hij is investeerder en combineert meerdere toezichthoudende functies waaronder die bij TIC Finance & Advisory Services. Voordien was Jan lange tijd verbonden aan KPMG en Deloitte waarvan ruim 15 jaar als audit partner. Jan schreef de column waarop dit webinar is gebaseerd.

Pieter Mansvelder RA

Pieter is founder/directeur van Kriton, bureau voor opleiding en ondersteuning van accountants en finance professionals. Voordien heeft Pieter ruim 25 jaar ervaring opgedaan als registeraccountant in de controlepraktijk van een Big4-kantoor, waarvan 10 jaar als audit partner. Hij ontwikkelt voor diverse (nationale- en internationale) opleidingsprogramma’s voor accountants en is doceert daar ook in. Pieter is docent/trainer namens NBA en SRA. Verder ontwikkelt hij e-learningtoepassingen voor de accountantspraktijk. Pieter is ook coördinator post graduate opleiding financial auditing aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Dit webinar is gebaseerd op de meest gelezen opiniebijdrage van 2012 in Accountant: ‘Over Vestia: stop met absurde prijsverlagingen’ 

Doe mee! Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden waarna je de gegevens krijgt om in te loggen op jouw computer, laptop of tablet. Je hoeft dus nergens naar toe, je kunt gewoon vanaf de plek die jij kiest de sprekers volgen, bijdragen aan de discussie leveren en vragen stellen. Vergeet niet je aan te melden, want het aantal deelnemers is beperkt.

Meld je hier aan

Dit webinar wordt je gratis en zonder verdere verplichtingen aangeboden door The Independence Company (TIC), een collectief van RA’s met Big four-achtergrond. We vernieuwen de accountancy door onze manier van werken, maar zeker ook door regelmatig onze ideeën over de toekomst van het vak duidelijk naar voren te brengen.

Opinie Jan de Rooy op Accountant.nl - Businesscase accountants aan gruzelementen? (april 2013)

Opinie Jan de Rooy op Accountant.nl - Businesscase accountants aan gruzelementen? (april 2013)

Als columnist van Accountant.nl is een interessante opinie van Jan de Rooy geplaatst met als titel 'Businesscase accountants aan gruzelementen?

Wij nodigen je van harte uit om het artikel te lezen en een reactie te geven.

Klik hier voor de opinie.

The Independence Company

| 038 - 3374525
Burgemeester van Roijensingel 2 | 8011 CS Zwolle
Koninginnegracht 8 | 2514 AA Den Haag

Login intranet