Ervaringen stagiaires

Om geïnteresseerde scholieren (richting directiesecretaresse) een idee te geven hoe het is om bij The Independence Company stage te lopen, zijn de ervaringen van twee oud-stagiaires gevraagd. Leuk om te lezen hoe enthousiast zij zijn over hun (leer)ervaringen!

Annelijn Kaspers, stagiair in 2015

''Ik kan iedereen aanraden om bij dit bedrijf stage te gaan lopen.''

Hierbij wil ik mijn stage-ervaring bij The Independence Company met jullie delen. Van augustus tot november ben ik werkzaam geweest bij TIC als stagiair directiesecretaresse.

Deze stageperiode heb ik als zeer positief ervaren. Ik heb een leuke en leerzame tijd gehad. TIC is een organisatie waarin een goede en gezellige sfeer hangt. In deze periode heb ik Stèphanie ondersteund in haar werkzaamheden. De begeleiding was zeer goed, met vragen kon ik altijd bij mijn collega’s terecht. Het vertrouwen hebben in collega’s en stagiaires is ook van belang, dit komt bij TIC zeker aan bod. Vertrouwen zorgt er ook voor dat je met veel zin naar het werk toe gaat en daardoor worden de taken goed uitgevoerd.
Daarnaast heb ik gemerkt dat de collega’s je vrij laten in de taken die je gaat verrichten en op welke manier je dit gaat verrichten.

Nogmaals; Ik kan iedereen aanraden om bij dit bedrijf stage te gaan lopen.

Mienke Hoekman, stagiair in 2014

''Mijn geweldige en leerzame ervaring bij The Independence Company''

Er werd mij gevraagd of ik iets kon vertellen over mijn ervaring bij The Independence Company en daar zeg ik geen nee tegen. Mijn naam is Mienke, inmiddels 23 jaar jong. Toen ik begonnen ben met deze stage in 2014 zat ik op Schoevers in het tweede leerjaar van de opleiding Associate Degree Officemanagement.
De 10 weken stage bij TIC zijn voorbij gevlogen, ik heb daar ontzettend veel geleerd. Stephanie Kraak was mijn stagebegeleider. Bij de eerste kennismaking kwam ik als een verlegen meisje binnen , maar na 10 weken mocht ik zelfverzekerd de deur achter mij dichtdoen. Naast dat ik duidelijk en gestructureerd werd ingewerkt, was er een handboek beschikbaar waarin ik allerlei werkzaamheden kon opzoeken. Hierdoor kon ik al snel zelfstandig werken. Tijdens mijn stage gaf Stephanie en andere collega’s mij duidelijk feedback, wat heel belangrijk is. Feedback is onmisbaar als je samenwerkt.

De werkzaamheden zijn heel afwisselend, zoals notuleren, ondersteunen van de directie, post verwerken, inkoopfacturen verwerken, telefoon opnemen, inkomende stukken verwerken, mails versturen, strategiedagen organiseren, locaties bekijken, brieven controleren. Als Officemanager ben je de spil van de organisatie; alle werkzaamheden binnen het kantoor moeten soepel en gestructureerd lopen, je moet je professioneel opstellen tegenover de klanten, accuraat zijn, flexibel en assertief zijn. Dit alles met een spontane houding. Het organiseren van een strategiedag was de leukste ervaring, een hele uitdaging! Er moest voor voorbereid worden, een strakke planning is een must. De dag is heel goed verlopen. Op zo’n strategiedag leer je veel mensen kennen en dat is ontzettend leuk. Al met al een leerzame ervaring.

Kortom; ik heb een plezierige en leerzame tijd gehad bij The Independence Company. Leuk en vlot team met een duidelijke doelstelling voor ogen. Wat ik vooral geleerd heb is: initiatief nemen, hoe je zo effectief mogelijk werkt en feedback omzetten in leerdoelen.

 

The Independence Company

| 038 - 3374525
Burgemeester van Roijensingel 2 | 8011 CS Zwolle
Koninginnegracht 8 | 2514 AA Den Haag

Login intranet